Waarom backpacken in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika beschikt over bizar mooie natuurgebieden en wordt erg geliefd onder de backpackers. In het het Amazone gebied heb je de kans dat je roze dolfijnen kunt spotten, ook wel de orinocodolfijn genoemd. De meest populaire landen om te gaan backpacken in Zuid-Amerika zijn Argentinië, Brazilië, Peru en Bolivia. In Peru vindt je de Inca ruïnes, denk aan Machu Picchu. Op de grens van Argentinië en Brazilië heb je de schitterende Iguazu watervallen. Bolivia heeft een prachtige natuur en zoutvlaktes. Salar de Uyuni is één van de mooiste zoutvlakten in Bolivia, voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis naar Bolivia. 

Hoelang backpacken in Zuid-Amerika?

Als je gaat backpacken in Zuid-Amerika wordt het aangeraden om minimaal drie tot vier weken te doen. Veel reizigers doen dit zelfs 2 maanden of langer omdat ze de reis verdelen over meerdere landen, bijvoorbeeld een reis door Argentinië, Brazilië, Peru en Bolivia. Maar je kunt ook een reis doorbrengen in één land. In de backpackgids van Zuid-Amerika zijn er verschillende routes aanbevolen die je kunt uitvoeren in tijdens jouw reis naar Zuid-Amerika. Het spreekt voor zich dat een reis door één land goedkoper uit zal pakken dan een reis door meerdere landen in Zuid-Amerika. 

De mAchu Picchu in Peru

Wat kost backpacken in Zuid-Amerika?

Het dagbudget voor backpacken in Zuid-Amerika ligt ongeveer tussen de 40 en 60 euro. Je kunt er voor ongeveer 5 tot 15 euro al overnachten.  Hier heb je natuurlijk geen villa voor maar in ieder geval wel de benodigdheden.  Als je op reis gaat naar Zuid-Amerika kun je verwachten dat het duurder zal zijn dan een reis naar Azië. Dit komt omdat de reis naar het continent vaak duurder is. Dit budget is exclusief de vluchten. 

De mooie natuur van Zuid-Amerika

Handig om te weten:

De meeste reizigers bezoeken in hun reis naar Zuid-Amerika meerdere landen. Voor het reizen naar Zuid-Amerika ben je in de meeste gevallen geen visum nodig. In Chili mag je bijvoorbeeld niet langer dan 3 maanden verblijven zonder visum. Check dit ruim voordat je op reis gaat. Ook is het handig om een backpackgids te bestellen die gespecialiseerd is in het backpacken in Zuid-Amerika.

Backpackgids Zuid-Amerika

Wat heeft de backpackgids van Zuid-Amerika allemaal te bieden?

  • Hulp om weloverwogen keuzes te maken uit de plekken die je wilt bezoeken.
  • Adviezen over hoe lang ergens te blijven. Er wordt gekeken naar alternatieve bestemmingen, mocht je op zoek zijn naar een vergelijkbare maar minder toeristische plek.
  • Per bezienswaardigheden die we noemen, vind je regelmatig handige insider-tips. Tips waarmee je tijd of geld bespaart. Of bijvoorbeeld concrete adviezen op het gebied van transport. Of hoe je in een bepaalde situatie te gedragen. Maar ook simpelweg tips die zorgen dat jij een unieke ervaring op kunt doen.
  • De leukste accommodaties voor backpackers. Of je nou rust wilt in een gezellige guesthouse, een knus boetiek-hotelletje of juist een party-hostel zoekt, er is aan elke specifieke wens gedacht.
  • Per land kun je een keuze maken uit allerlei exclusieve routes. Of je nou een toeristisch tot off-the-beaten-track reisschema zoekt, er is aan alles gedacht.
  • Iedere route is voorzien van een overzichtelijk routekaartje én een bijbehorend advies hoelang ergens te blijven.
  • Je krijgt de mogelijkheid om zo’n route helemaal op maat te maken, aangezien er telkens diverse suggesties worden gedaan om de reisroute in te korten of uit te breiden.
  • Waardevolle informatie over hoe van het ene naar het andere land te reizen en waarmee je in specifieke situaties rekening moet houden.

Misschien ook interessant:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.