Waarom backpacken in Thailand?

Backpacken in Thailand is dankzij de vele bezienswaardigheden, het prachtige landschap en de voordelige prijzen wereldwijd één van de populairste keuzes onder backpackers. Ook spreekt de bevolking er goed Engels. Ook zijn de vliegtickets goedkoper omdat Thailand een goede verbinding heeft met andere steden in Zuidoost-Azië. Thailand is een heel veilig land. Er komt wel diefstal en oplichterij voor. Er zijn maar enkel geplande misdaden. Het weer in Thailand is ook heel fijn. Zelfs in december zijn er temperaturen rond de 25 graden. 

Hoelang backpacken Thailand?

Het voor door vele mensen aangeraden om minimaal drie weken in Thailand te blijven als het gaat om backpacken. In de backpackgids van Portugal zijn verschillende routes aanbevolen die je in ongeveer drie weken uit kunt voeren. Zo kun je het hele land door reizen om nieuwe mensen te leren kennen en de mooiste avonturen mee te maken. Ook kun je de reis verdelen door meerdere landen in Zuidoost-Azië. Je kunt bijvoorbeeld door vliegen naar de Filipijnen of Indonesië. Hiervoor ben je wel een groter budget en meer tijd nodig. 

Wat kost backpacken in Thailand?

Voor ons Nederlanders is Thailand geen duur land. Zo kun je er vanuit gaan dat je ongeveer 45 tot 55 euro per persoon op een dag kwijt bent inclusief hotel, eten en eventuele activiteiten. Houdt er rekening mee dat Thailand een groot land is en veel eilanden heeft. Hierdoor kunnen er ook binnenlandse vluchten komen kijken, tenzij je op het vasteland blijft. Ook zijn er veel reizigers die hun reis verdelen door meerdere landen in Zuidoost-Azië. Hiervoor ben je uiteraard een groter budget nodig. Dit bedrag is exclusief vluchten en eventuele binnenlandse vluchten. 

Handig om te weten:

Thailand behoort tot de top 30 veiligste landen ter wereld. Toch moet je oppassen voor diefstal en oplichterij in grote steden. Als je naar andere steden in Zuidoost-Azië wil, is Bangkok een stad met goede verbinding naar die steden. Sinds Covid-19 is het verplicht om in bezit te zijn van een Thailand Pass. Deze is makkelijk aan te vragen. Om het land te bezoeken ben je geen visum nodig, tenzij de langer dan 30 dagen verblijft. Met een toeristenvisum heb je de mogelijkheid om maximaal 60 dagen in het land te verblijven.  Ook is het handig om voor de reis een backpackgids te bestellen die gespecialiseerd is in het backpacken in Thailand. voor meer tips en routes. 

Backpackgidsen

Als je gaat backpacken in Thailand heb je meerdere opties als het gaat om backpackgidsen. Dit hangt af van de reis die je gaat maken. Als je door heel Thailand gaat backpacken is de backpackgids van Thailand handig. Maar er zijn ook veel reizigers die hun reis verdelen over meerdere landen in Azië, dan kun je het beste de backpackgids van Azië gebruiken. Bij de aankoop van een backpackgids zal je beschikken over exclusieve informatie. Je krijgt door professionals gemaakte routes, advies, transportschema's, tips en tricks te zien. Ook worden er unieke bestemmingen genoemd in de gidsen. De maker van de backpackgidsen heeft ook zijn eigen reiservaringen gedeeld. Zo kun je een beeld krijgen wat je kunt verwachten tijdens jouw reis. 

Misschien ook interessant:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.