Waarom backpacken in Portugal?

Portugal is het hele jaar door een populair vakantieland. Portugal is een heel veilig land met weinig criminaliteit, maar in grote steden als Lissabon en Porto moet je wel oppassen voor oplichters en zakkenrollers. De natuur van Portugal is wonderbaarlijk. Daarnaast heb je ook prachtige steden zoals Lissabon, Porto en Algarve. Er wordt over het algemeen goed Engels gesproken dus valt er goed te communiceren met de bevolking. 

Hoelang backpacken in Portugal?

Het wordt aangeraden om minimaal twee tot drie weken te blijven in Portugal als het gaat om backpacken. Je zou jouw avontuur bijvoorbeeld kunnen beginnen in het noorden en langzamerhand naar het zuiden gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld elke 4 dagen in een nieuwe plaats verblijven. Ook kun je in twee tot drie weken genoeg vrienden kunnen maken die jou weer verder kunnen helpen met jouw reis door Portugal. 

Een  mooie zandstrand in Portugal
De hoofdstad van Portugal: LIssabon

Wat kost backpacken in Portugal?

Er valt in Portugal niet te klagen over de prijzen. In grote steden als Lissabon, Porto en Algarve zijn de prijzen vaak wel wat hoger dan in het binnenland, dit komt doordat er meer toeristen zijn in de drukke gebieden. Het dagbudget ligt ongeveer tussen de 40 en 50 euro in Portugal. Dit bedrag is exclusief de vluchten en eventuele binnenlandse vluchten. Veel restaurants bieden bijvoorbeeld al een dagschotel aan voor ongeveer 7,50 euro. Voor ongeveer 10 euro per dag kun je er al een auto huren, dat is een stuk goedkoper dan in Nederland.

 

Meer tips over geld besparen tijdens jouw reis naar Portugal.

Verblijven in Portugal.

In Portugal zal het niet veel te hoeven kosten om in een prima hotel te verblijven. Als je met meerdere personen bent is het misschien ook wel fijn om een appartement of een luxe villa te huren voor een aantal dagen. Zo heb je meer vrijheid doordat je meer kamers, grotere ruimtes en soms zelfs over een zwembad beschikt. Als je met twee personen bent zal een villa wel overbodig zijn. De prijs om te verblijven in een appartement of een luxe villa zal natuurlijk wel hoger zitten dan in een hotel. Kijk voor vertrek goed wat de goedkoopste opties zijn om een appartement of villa te huren. 

 

Klik op de onderstaande link om de opties te bekijken voor vakanties in Portugal.

Een luxe verblijf in Portugal
Een luxe verblijf in Algarve
Een luxe verblijf met zwembad

Backpackgids Portugal

Wat heeft de backpackgids van Portugal allemaal te bieden?

  • Een overzicht van de mooiste en leukste Portugese bestemmingen, met per bestemming de mooiste bezienswaardigheden, de leukste plekjes om te bezoeken en leuke eettentjes om heen te gaan. Er worden naast de bekende bestemmingen, ook minder bekende bestemmingen behandeld.
  • Zes veelzijdige routes voor het mooie Portugal. Er zijn aan veel waanzinnige activiteiten gedacht bij het maken van deze routes.
  • Iedere route is voorzien van een overzichtelijk routekaartje én een bijbehorend advies hoelang ergens te blijven.
  • Ook wordt er een advies voor het type reiziger gegeven dat bij een bestemming of een route past. Is het bijvoorbeeld een route die beter past bij roadtrippen of backpacken? Wel zo handig, want op die manier kun je bepalen of de route in kwestie wat voor je is.
  • Er wordt bij iedere route tips gegeven over hoe je de route uit kunt breiden of in kunt korten. Zo kun je precies een route kiezen die past bij jouw persoonlijke wensen.
  • Voor alle trajecten hebben zijn er handige transportschema’s gemaakt. Zo weet je precies hoelang het duurt om van de ene naar de andere bestemming te komen én met welk vervoersmiddel dit mogelijk is.
  • De maker van de gids deelt ook zijn persoonlijke reiservaringen uit Portugal, zowel hoogte- als dieptepunten. Op die manier krijg je een eerlijk beeld en weet je wat je per bestemming kunt verwachten.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.