Waarom backpacken in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige natuur. Volgens veel backpackers heeft Nieuw-Zeeland zelfs de mooiste natuur van alle andere landen. De bevolking is erg vriendelijk in Nieuw-Zeeland. In het land is ontzettend weinig criminaliteit. Ondanks het niet een heel goedkoop land is, gaat het reizen er wel bijzonder makkelijk. Nieuw-Zeeland is voor het backpacken een van de meest aantrekkelijke landen.

Hoelang backpacken in Nieuw-Zeeland?

Backpacken in Nieuw-Zeeland is een belevenis die je waarschijnlijk niet vaker meezult maken. Plan daarom genoeg tijd in zodat je genoeg mooie dingen kunt beleven in het land. Het wordt geadviseerd om minimaal drie to vier weken in te plannen voor het backpacken in Nieuw-Zeeland. Zo heb je genoeg tijd om verschillende gebieden van het land te bewonderen. Ook kun je veel nieuwe mensen leren kennen aangezien de bevolking er erg vriendelijk is. 

De prachtige natuur van Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Wat kost backpacken in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is geen goedkoop land. Het dagbudget zal ongeveer tussen de 80 en de 100 euro liggen per persoon. Deze reis is dus niet voor iedereen weggelegd. Met dit bedrag zou je (enkele) activiteiten kunnen doen, een redelijk goedkope maaltijd eten en heb je een prima slaapplek. In Nieuw-Zeeland zijn de activiteiten, accomodaties en vervoer heel duur. Om in Nieuw-Zeeland te gaan backpacken zul je dus een groter budget nodig zijn dan in veel andere landen. 

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Wat heeft de backpackgids van Nieuw-Zeeland allemaal te bieden?

 • Verschillende spectaculaire routes, uitgestippeld van dag tot dag. Of je nou een toeristisch of off-the-beaten-track reisschema zoekt, kort of lang, met de bus of camper; aan alle opties is gedacht.
 • Iedere route is voorzien van een overzichtelijk routekaartje met afstanden en totale tijdsduur.
 • Je kunt al deze routes naar wens aanpassen, aangezien er telkens suggesties bijstaan om de reisroute in te korten of uit te breiden.
 • Waardevolle informatie over hoe je van het Noordereiland naar het Zuidereiland reist, of andersom natuurlijk.
 • De mooiste bestemmingen van zowel het Noorder- en het Zuidereiland. Per bestemming krijg je ook een overzicht van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Ook kom je te weten welke gedeeltes van de steden het leukst zijn.
 • Per bestemming de voor jou best passende accommodatie. Of je nou rust wilt in een gezellige guesthouse, een verlaten camping middenin de natuur of juist een party-hostel zoekt, aan iedere wens is gedacht.
 • Tips voor het maken van een roadtrip. Bijvoorbeeld over het kopen en verkopen van een auto of camper. Verder ook tips wanneer je een auto of camper wilt huren.
 • Tips voor het reizen met de bus. Een overzicht van de maatschappijen, de verschillen tussen beide maatschappijen en dingen waar je rekening mee moet houden.
 • Een handig overzicht van het benodigde dagbudget. Met andere woorden: wat gaat deze reis je ongeveer kosten?
 • Tips over wat je per seizoen kunt verwachten. Wat zijn fijne periodes om door Nieuw-Zeeland te gaan backpacken?
 • Inzage in de visums waar je uit kunt kiezen.
 • Essentiële informatie over het Working Holiday Visum en bijbehorende tips voor het vinden van een leuke baan.