Waarom backpacken in Japan?

Backpacken in Japan is een moment om nooit meer te vergeten. Naast dat er onwijs veel bezienswaardigheden te vinden zijn, denk aan de tempels in Kyoto. Ook is de natuur van Japan prachtig, je kunt het niet vergelijken met andere landen in Azie. Ook is Japan een van de veiligste landen ter wereld, er is weinig criminaliteit. Het land is dus zeker geschikt voor backpackers. Het land staat ook bekend om zijn keuken, denk aan sushi. In elke supermarkt valt er wel redelijk goedkoop sushi te halen. Je kunt er makkelijk rondreizen doormiddel van de stabiele treinconnecties. Voor veel reizigers is Japan een van de leukste vakantiebestemmingen. 

Hoelang backpacken in Japan?

Als het gaat om backpacken in Japan, wordt het aangeraden om een reis van ongeveer twee tot vier weken te plannen. Zo heb je genoeg tijd om verschillende steden en bezienswaardigheden in Japan te bewonderen. Er zijn in de backpackgids van Japan verschillende routes aanbevolen die je in twee tot vier weken uit kunt voeren. Je kunt je reis verdelen over verschillende delen van het land en nieuwe mensen leren kennen. Door de stabiele treinconnecties in Japan is het makkelijk om je snel naar verschillende delen van het land te verplaatsen.

Een typisch Japans steegje in Tokio
zonsondergang in Japan

Wat kost backpacken in Japan?

Japan is wat duurder dan de meeste landen in Azië. Voor veel backpackers is dit een reden om Japan over te slaan, maar Japan heeft juist de unieke locaties die in andere delen van de wereld niet zijn te vinden. Een realistisch dagbudget voor Japan is 60 tot 80 euro per persoon. Houdt er dus rekening mee dat een reis van 3 weken ongeveer 1700 euro kan kosten. Dit budget is exclusief de vluchten naar Japan en is gebaseerd op de gemiddelde uitgaven voor backpackers in Japan. 

Handig om te weten:

Japan is een groot land met hele goede treinconnecties. Het zal best veel geld kosten als je steeds weer nieuwe kaartjes moet kopen. Hiervoor is een oplossing, de Japan Railwaypass. Hiermee kun je onbeperkte treinreizen maken in het land. Deze pas is niet in Japan zelf te krijgen, doe dit daarom voor vertrek in Nederland. Ook is het handig om een backpackgids te bestellen die gespecialiseerd is in het backpacken in Japan. 

Backpackgidsen

Als je gaat backpacken in Japan heb je meerdere opties als het gaat om backpackgidsen. Dit hangt af van de reis die je gaat maken. Als je door heel Japan gaat backpacken is de backpackgids van Japan handig. Maar er zijn ook veel reizigers die hun reis verdelen over meerdere landen in Azië, dan kun je het beste de backpackgids van Azië gebruiken. Bij de aankoop van een backpackgids zal je beschikken over exclusieve informatie. Je krijgt door professionals gemaakte routes, advies, transportschema's, tips en tricks te zien. Ook worden er unieke bestemmingen genoemd in de gidsen. De maker van de backpackgidsen heeft ook zijn eigen reiservaringen gedeeld. Zo kun je een beeld krijgen wat je kunt verwachten tijdens jouw reis. 

Misschien ook interessant:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.