Waarom backpacken in Indonesië?

Als backpacker is Indonesië een must-do! Naast dat het één van de meest prachtige landen op aarde is, heeft het land ook een hele vriendelijke bevolking. Het land heeft ruim 17.500 eilanden waarvan er zo'n 6.000 zijn bewoond. Indonesië heeft heel veel te bieden, zo heb je er vulkanische gebieden, tropische regenwouden en de mooiste witte zandstranden. Ook heeft het land heel veel sfeervolle dorpjes. Het Eiland Bali is van de meeste toeristen een groot favoriet en is ook nog eens makkelijk bereikbaar. 

Hoelang backpacken in Indonesië?

In ongeveer drie weken kun je deze indrukwekkende eilanden in een redelijk tempo verkennen. Je zou bijvoorbeeld eerst Jakarta kunnen ontdekken en steeds naar een nieuwe bestemming gaan, zoals Bali of Lombok. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een backpack reis maakt door Azië, dan is het verstandig om hier één of twee maanden voor te plannen zodat je nog genoeg tijd hebt om andere landen te ontdekken tijdens je reis. Maar om je reis door meer landen te laten gaan, zul je wel een groter budget moeten neerleggen. 

Een prachtige gebergte in het Aziatische land Indonesië
Een prachtige waterval in het Aziatische land Indonesië

Wat kost backpacken in Indonesië?

Indonesië is voor ons Nederlanders een heel goedkoop land. Het dagbudget zou ongeveer rond de 40 tot 50 euro zijn per persoon. Houdt er rekening mee dat Indonesië een groot land met veel eilanden is. Hierdoor kunnen er binnenlandse vluchten komen kijken. Dit budget is gebaseerd op de gemiddelde uitgaven van een backpacker en is exclusief vluchten en eventuele binnenlandse vluchten. 

Handig om te weten:

Om de perfecte backpack reis door Indonesië te maken, is het handig om hiervoor een backpackgids te bestellen die gespecialiseerd is in het backpacken in Indonesië. Zo krijg je unieke reistips en routes voor jouw reis en kun je met gemak het land door reizen. Ook heb je een speciale backpackgids voor Bali. Je kunt in Indonesië maximaal 30 dagen verblijven zonder visum. Dit geldt alleen als je beschikt over een uitreisticket. 

Reis boeken naar Indonesië

Indonesië is een populair land om naartoe te reizen voor de Nederlanders. Hierdoor is het reizen naar Indonesië wat makkelijker dan veel andere landen in Zuidoost-Azië. Voordat je een reis naar Indonesië boekt moet je goed uitzoeken wat voor jou de beste opties zijn. Op AsiaDirect bieden ze individuele rondreizen, bouwstenen, excursies en familiereizen aan. Ze hebben jarenlang ervaring over het reizen naar Indonesië en hebben de laagste prijsgarantie. 

 

Klik op de onderstaande link om de opties te bekijken.

Een mooi vakantie resort in Indonesië
Een mooie vakantiebestemming in Indonesië
Een heerlijk ontbijt

Backpackgidsen

Als je gaat backpacken in Indonesië heb je meerdere opties als het gaat om backpackgidsen. Dit hangt af van de reis die je gaat maken. Als je door heel Indonesië gaat backpacken is de backpackgids van Indonesië handig. Als je alleen door Bali gaat backpacken is de backpackgids van Bali aan te raden. Maar er zijn ook veel reizigers die hun reis verdelen over meerdere landen in Azië, dan kun je het beste de backpackgids van Azië gebruiken. Bij de aankoop van een backpackgids zal je beschikken over exclusieve informatie. Je krijgt door professionals gemaakte routes, advies, transportschema's, tips en tricks te zien. Ook worden er unieke bestemmingen genoemd in de gidsen. De maker van de backpackgidsen heeft ook zijn eigen reiservaringen gedeeld. Zo kun je een beeld krijgen wat je kunt verwachten tijdens jouw reis. 

Misschien ook interessant:

Duik tussen de walvishaaien door op Cebu

Walvishaaien zijn de grootste vissen in de zee. Ze bereiken soms tot wel 40 meter in lengtes. Dit is dan ook de reden dat veel duikers zo geïnteresseerd zijn in het duiken met deze gigantische dieren. In Oslob, Cebu heb je de mogelijkheid om dit in het echt te beleven. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.