Waarom backpacken in de Filipijnen?

De Filipijnen staat op de bucketlist van veel backpackers. Het land heeft meer dan 7.000 indrukwekkende eilanden, denk aan Palawan en El Nido. Je vindt er de mooiste stranden en wordt met open armen ontvangen. De bevolking is heel gastvrij waardoor je er makkelijk nieuwe vrienden kunt maken. Ondanks dat het een prachtig land is, valt de toerisme wel mee. Je wordt er dus niet omver gelopen door toeristen omdat de Filipijnen niet heel erg bekend staat onder de reizigers. 

Hoelang backpacken in de Filipijnen?

Als je een rondreis door de Filipijnen wil maken met waanzinnig avonturen, wordt het aangeraden om ongeveer drie weken lang naar de Filipijnen te gaan. Zo heb je genoeg tijd om verschillende kanten van het land te bewonderen, al kun je het zuidwesten van het land beter vermijden wegens regelmatige aanslagen. Ook kun je in drie weken veel nieuwe mensen leren kennen wegens de gastvrijheid in het land. 

Een regenachtige dag in Manilla.
De wonderbaarlijke natuur van de Filipijnen

Wat kost backpacken in de Filipijnen?

De Filipijnen is net iets duurder dan de meeste landen in Zuidoost-Azië. Een realistisch dagbudget voor het backpacken in de Filipijnen zou ongeveer rond de 40 tot 50 euro liggen. Als je echt voor een low-budget reis gaat kun je rekening houden met een dagbudget van ongeveer 35 euro per persoon. Houdt er rekening mee dat de Filipijnen een land is met veel eilanden, denk aan Palawan. Hierdoor kunnen in sommige gevallen binnenlandse vluchten komen kijken waarvoor je dus ook een groter budget moet hebben om te besteden. Zoek dit van tevoren goed uit. Dit budget is gebaseerd op de gemiddelde uitgaven van een backpacker en is exclusief vluchten en eventuele binnenlandse vluchten. 

Handig om te weten:

De Filipijnen is een tikkeltje duurder dan de andere landen in Zuidoost-Azië. Bereken hierom van tevoren wat ongeveer de kosten van jouw reis gaat zijn. Over het algemeen is de Filipijnen een veilig land. Al kun je het zuiden beter vermijden. In het westelijke deel van Mindanao worden regelmatig aanslagen gepleegd door islamitische terroristen en rebellen. Als je geen liefhebber bent van 40 graden bent is van december tot mei de beste reistijd, de temperaturen zijn er wat koeler. In mei kunnen de temperaturen weer flink stijgen. Ook zijn er dan minder toeristen in het land aanwezig. Ook is het handig om vooraf een backpackgids van de Filipijnen te bestellen. Zo krijg je meer tips en tricks voor jouw reis door de Filipijnen. 

bamboo huisjes in de Filipijnen
Eeen Filipijns paspoort

Backpackgidsen

Als je gaat backpacken in de Filipijnen heb je meerdere opties als het gaat om backpackgidsen. Dit hangt af van de reis die je gaat maken. Als je door heel de Filipijnen gaat backpacken is de backpackgids van de Filipijnen handig. Maar er zijn ook veel reizigers die hun reis verdelen over meerdere landen in Azië, dan kun je het beste de backpackgids van Azië gebruiken. Bij de aankoop van een backpackgids zal je beschikken over exclusieve informatie. Je krijgt door professionals gemaakte routes, advies, transportschema's, tips en tricks te zien. Ook worden er unieke bestemmingen genoemd in de gidsen. De maker van de backpackgidsen heeft ook zijn eigen reiservaringen gedeeld. Zo kun je een beeld krijgen wat je kunt verwachten tijdens jouw reis. 

Misschien ook interessant:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.