10 originele tips voor een leuke stedentrip

Europa zit bomvol met mooie steden. Het kan altijd leuk zijn om bijvoorbeeld eens een weekendje te ontspannen in een willekeurige stad in Europa, denk aan Berlijn, Parijs en Madrid. Ga je binnenkort een stedentrip maken? Dan komen onze tips goed van pas. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent en mooie herinneringen maakt tijdens jouw stedentrip. Maak jouw stedentrip nóg leuker door gebruik te maken van onze tips en laat je inspireren door onze originele tips & tricks

10 originele tips voor een leuke stedentrip - stedentrip tips - tips voor een leuke stedentrip

#1 Wat neem je mee tijdens een stedentrip?

Als het om kleding gaat, ligt het er net aan wat voor weer het is. Het is verstandig om het weer goed in de gaten te houden voordat je een stedentrip gaat maken. Neem bijvoorbeeld een paar sneakers mee, t-shirts, truien, jogging broek en niet te vergeten, een spijkerbroek

 

Neem voor de zekerheid genoeg pijnstillers, pleisters en eventueel een klein EHBO-pakketje mee. Ook zal een powerbank goed van pas komen voor als je telefoon bijna leeg is in het openbaar. Ook kun je op sommige plekken in het openbaar telefoon opladen bij bijvoorbeeld een restaurant of bar. Zorg dat je altijd een portemonnee of pasjeshouder bij je hebt met daarin legitimatiebewijs, pinpas en eventueel contant geld. Oordopjes of een koptelefoon kunnen ook goed van pas kunnen komen tijdens de reis of in het hotel. Mocht je het leuk vinden om bezienswaardigheden te fotograferen, neem dan een camera mee om de mooiste herinneringen vast te leggen. Als de zon schijnt en het erg warm is kunnen de zonnebril en een waterfles ook goed van pas komen.

Alles op een rijtje:

 

 • Pijnstillers
 • Pleisters
 • EHBO-pakketje
 • Powerbank
 • Portemonnee/pasjeshouder
 • Opgeladen telefoon
 • Oordopjes/koptelefoon (kunnen goed van pas komen)
 • Camera (kan goed van pas komen om bijvoorbeeld bezienswaardigheden mee te fotograferen)
 • Kleingeld (handig voor parkeerkaarten of openbare toiletten)
 • Zonnebril
 • Waterfles

#2 Boek een hotel in het centrum 

De meeste stedentrips doe je in een grote stad. Hierdoor is het verstandig om een hotel te boeken dat zich bevindt in of dichtbij het centrum van de stad. De meeste mensen leggen hun stedentrip lopend of op de fiets af. Je wil natuurlijk niet 10 kilometer moeten lopen voordat je in het centrum bent. Een hotel boeken in of dichtbij het centrum van de stad is meestal wel duurder dan ver buiten het centrum van de stad. Zorg dus dat je goed onderzoek doet naar de beste optie voor een accommodatie.

#3 Boek tickets vooraf

Veel grote steden hebben onwijs veel bezienswaardigheden, denk aan de Parijs met de eiffeltoren, Berlijn met de Brandenburger Tor en Rome met het Colosseum. Voor sommige toeristische attracties zoals een museum ben je tickets nodig om het te bezoeken. Om te voorkomen dat je niet naar binnen komt is het handig om deze vooraf te boeken. Zo ben je er zeker van dat je binnen komt. Ook zijn er in grote steden genoeg musea te vinden met gratis toegang. Doe hier van tevoren goed onderzoek over. 

#4 Plan niet teveel activiteiten 

Als je veel in gaat plannen kan de stedentrip heel erg chaotisch worden. Je hebt misschien wel heel veel ingepland waar je helemaal niet aan toekomt of geen zin in hebt. Het kan natuurlijk ook fijn zijn om ruimte te hebben voor spontane dingen tijdens jouw stedentrip. Zo heb je geen vast schema dat je moet volgen en kun je je eigen gang gaan in de stad. 

Brandenbvurger Tor, Berlin, Germany

#5 Plan niet te ver van tevoren

Het weer kan in veel steden met de dag verschillen. Hierdoor weet je niet precies wat voor weer het gaat worden over twee maanden. Het is aan te raden om maximaal twee of drie weken van tevoren de stedentrip in te plannen, accommodatie te boeken en eventuele toegangskaarten te bestellen voor bezienswaardigheden in de stad.

 

Voor als je met het vliegtuigtrein of met de bus gaat is het wel belangrijk om van tevoren dingen in te regelen. Denk bijvoorbeeld aan vervoer vanaf het vliegveld naar het hotel en terug. Zo kan je een heleboel gedoe voorkomen.

#6 Lees je in

Veel steden zijn te groot om in een dag te bezichtigen, daarom is het altijd handig om van tevoren te weten wat er in die stad te doen is. Zorg dat je weet waar je geïnteresseerd in bent zodat je de saaie delen van de stad kan vermijden. Dit betekent niet dat je een strak plan moet hebben wat je gaat doen en waar je heen gaat. Wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld twee bezienswaardigheden kiezen die je graag wil bezoeken. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om spontaan dingen te bezoeken tijdens de stedentrip zelf. 

#7 Leer nieuwe mensen kennen

Het is nooit verkeerd om nieuwe vrienden te maken. Je kunt bijvoorbeeld naar een bar of restaurant gaan en langzamerhand aan de praat raken met anderen. Wie weet kunnen ze jou wel verder helpen tijdens jouw stedentrip of willen ze je meer vertellen over de stad. Ook kun je vragen welke locaties of bezienswaardigheden hun aanbevelen.

nieuwe mensen leren kenne in het buitenland

#8 Huur een fiets

Om makkelijk van A naar B te kunnen in Berlijn kan een fiets huren natuurlijk handig zijn. Zo hoef je niet steeds uren te lopen voordat je ergens bent en heb je meer tijd over om andere plekken in de stad te bezoeken. Ook als het hotel waar je in verblijft buiten het centrum is kun je makkelijk de fiets pakken. Ontdek de stad per fiets en bespaar een heleboel tijd en moeite!

#9 Probeer nieuwe dingen

Nieuwe dingen proberen in het buitenland kan best leuk en uitdagend zijn! Na altijd hetzelfde te doen wordt het een keer tijd om iets anders te proberen. Probeer bijvoorbeeld een lokaal gerecht in een restaurant in de stad of doe mee aan een landelijke traditie.

 

Probeer bijvoorbeeld uit de Franse keuken de Croque Monsieur. Er wordt bijvoorbeeld in Buñol, een dorpje in Spanje eenmaal per jaar een tomatengevecht gehouden. Zo heb je voor veel meer plaatsen verschillende tradities waar je aan mee kunt doen. Misschien eens leuk om een keer te proberen.

lokale tradities en gerechten

#10 Bezoek het hoogste punt van de stad

Voor de reizigers met hoogtevrees is deze tip misschien een beetje uitdagend. Het kan een mooie ervaring zijn om het hoogste puntje van de stad op de zoeken om uiteindelijk te genieten en mooie foto’s te maken van de stad. In veel steden kun je voor de hoge gebouwen een kaartje kopen om naar boven te gaan. Koop deze kaartjes ruim van tevoren zodat je zeker weet dat je dit niet hoeft te missen!

hoog gebouw bezoeken in Europa

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.