Duik tussen de walvishaaien door op Cebu

Walvishaaien zijn de grootste vissen in de zee. Ze bereiken soms tot wel 40 meter in lengtes. Dit is dan ook de reden dat veel duikers zo geïnteresseerd zijn in het duiken met deze gigantische dieren. In Oslob, Cebu heb je de mogelijkheid om dit in het echt te beleven. 

Whalesharks in Oslob, Cebu

Waar ligt Oslob en hoe kom je er?

De locatie is natuurlijk ook belangrijk om te weten. Oslob is een dorp op het Filipijnse eiland Cebu en ligt op een afstand van ongeveer 600 kilometer van Manilla. Je kunt er het makkelijkst met het vliegtuig komen. Een retour ticket vanaf Manilla is al te verkrijgen vanaf 34 euro. Vanaf het vliegveld in Cebu is Oslob nog zo’n drie uur met de auto. 

All-inclusive duikpakket

Bij het All-inclusive duikpakket heb je alles voor elkaar. Je wordt s’ochtends opgehaald door vervoer met airconditioning bij een locatie naar keuze. Gasten vanaf een ander eiland zullen zelf vervoer moeten regelen naar Oslob- of Liloan haven. Bij het pakket zit ook een lokale gids inbegrepen. Bij aankomst zul je een licht ontbijt krijgen om de dag goed mee te beginnen. Je zult gebruik mogen maken van volledige duikuitrusting of alleen tank en gewichten. Als het einde is gekomen zul je af kunnen koelen bij Tumalog Falls.

Geschatte route

 

  • 5:00 – Pick-up hotel
  • 8:00 AM - Aankomst in Oslob
  • 08:30 – Briefing en een uur duiken
  • 10:00 AM - Side trip naar Tumalog watervallen (gesloten elke 3e woensdag van de maand voor schoonmaak)
  • 11:00 Middag - Lunch (optioneel)
  • 12:00 – Vertrek terug naar Cebu City
  • 15:00 – Geschatte aankomsttijd in Cebu City

Alleen duiken pakket 

Voor veel reizigers is dit een activiteit voor op hun bucket-list. Oslob Whale Sharks is het hele jaar door een toeristische attractie. Je zult er kennismaken met walvishaaien in het brieffinggebied. Vervolgens kun je een uur lang duiken met een duikmeestergids. Je zult gebruik mogen maken van volledige duikuitrusting of alleen tank en gewichten. Ook zul je hiervoor eigen vervoer moeten regelen.

 

Aanbevolen ontmoeting voor gasten die binnenlopen is tussen 6 en 10 uur.

Wat kost duiken met walvishaaien?

De prijs per persoon varieert per groepsgrootte. Voor het All-inlcusive duikpakket zul je online moeten reserveren bij OslobWhaleSharks.com. Het zal gemiddeld zo’n 4700 Filipijnse peso’s kosten, dat is ongeveer 80 euro per persoon. Bij een grotere groepsgrootte zal de prijs per persoon verlagen. Voor het alleen duiken pakket zul je ter plekke kunnen betalen. 

Een fijn verblijf op Cebu

Bij een vakantie in Cebu kan een fijn verblijf natuurlijk niet missen. Het verschilt voor iedereen wat voor verblijf diegene wil. De een wil een heel luxe verblijf, en de ander wil het zo avontuurlijk mogelijk maken. Wij hebben voor jou 5 fijne verblijven op Cebu samengesteld. 

#1 Asmara Urban Resort & Lifestyle Village

Asmara Urban Resort & Lifestyle Village heeft een levensstijl die spreekt over gezond authentiek Italiaans eten, natuurlijke sappen, trendsettende cocktailbar, sportactiviteiten zoals tennis, squash, yoga, tafeltennis en zwemmen.

 

Het verblijf in het hartje van Cebu City is geïnspireerd door het plein van Italië, is Asmara's visie om een ​​plek te zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, praten, drinken, eten, goede tijden kunnen beleven en zich kunnen weg laten dwalen in een tropisch landschap. Het is zo'n drie uur rijden naar Oslob Whale Shark Watching.

Asmara Urban Resort & Lifestyle Village

Foto: Asmara Urban Resort & Lifestyle Village

#2 Pescadores Suites Moalboal

Pescadores Suites Moalboal ligt in de buurt van het Panagsama-strand en Gaisano Grand Mall Moalboal. Deze accommodatie heeft een bar aan het zwembad, gratis continentaal ontbijt en een shuttleservice van het luchthaven. Laat jezelf weg dwalen tijdens een bezoek aan de behandelingsruimtes in de openlucht en geniet van een sportmassage of een manicure/pedicure. Het is zo'n  Het is zo'n twee uur rijden naar Oslob Whale Shark Watching

Pescadores Suites Moalboal, Cebu

Foto: Pescadores Suites Moalboal

#3 Angler's Hub & Resort

Angler's Hub & Resort ligt aan het strand in Oslob en ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Oslob Whale Shark Watching. Angler's Hub & Resort biedt extraatjes zoals dagelijks ontvangst door de manager, een terras en een koffiebar/café. Naast gratis wifi op de kamer kunnen de gasten ook gebruik maken van een stomerij-/wasservice. 

Anglers Hub & Resort, Cebu

Foto: Angler's Hub & Resort 

#4 Marco Polo Plaza Cebu

Marco Polo Plaza Cebu is een 4 sterren hotel dat zich bevindt in de buurt van het winkelcentrum van Cebu City. Het hotel is in bezit van een tuin en koffiebar/café. Daarnaast kun je ook gratis gebruik maken van gratis wifi op de kamer. In een van de 5 plaatselijke restaurants kun je genieten van Chinese gerechten en diners in de openlucht. Oslob Whale Shark Watching is vanaf het hotel is ongeveer 3 uur rijden met de auto. 

Marco Polo Plaza Cebu

Foto: Marco Polo Plaza Cebu

#5 Palm Grass Hotel

Voor degene die van simpel houden is dit het perfecte hotel. Je kunt er voor weinig geld overnachten en ziet er heel netjes uit. Dit 3 sterren hotel heeft veel voorzieningen een bar aan het zwembad, een dakterras en een bibliotheek. Ook mogen gasten gebruik maken van gratis wifi op de kamer. Het is zo'n 2 uur en 40 minuten rijden naar Oslob Whale Shark Watching.

Palm Grass Hotel Cebu

Foto: Palm Grass Hotel


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.