De voor- en nadelen van vroeg je vakantie boeken

Je vakantie vroeg boeken kent zijn voor- en nadelen. Voor de een is het handiger om een Last Minute Deal te boeken, en voor de ander is het verstandig om de vakantie een paar maanden van tevoren te boeken. 

Resort

Wat zijn de voordelen van vroeg je vakantie boeken?

- het is vaak voordeliger

- een ruimere keuze

- garanties

Het is vaak voordeliger

Bij Last Minute Deals krijg je vaak korting op jouw vakantie. Ook als je een vakantie vroeg boekt kun je vaak gebruik maken van vroegboekkorting. In december en januari gelden deze kortingen vaak het hoogste, hij kan oplopen tot wel 300 euro. 

Een ruimere keuze

Als je van plan bent om een vakantie vroeg te gaan boeken, heb je vaak ook een ruimere keuze als het gaat om vliegtickets en accommodaties. Hoe later je de vakantie boekt hoe minder keuze er overblijft. 

Garanties

Bij veel reisorganisaties kun je gebruik maken van vroegboekgarantie. Stel je hebt een vakantie geboekt en de prijs is een maand later gehalveerd, kun je bij sommige reisorganisaties en verschil terug krijgen doormiddel van vroegboekgarantie. 

 

Airport

Wat zijn de nadelen van vroeg je vakantie boeken?

 

- minder flexibiliteit

- wijzigingen van de vluchttijden

- vooraf grote uitgaven

Minder flexibiliteit

Als je een paar maanden van tevoren een vakantie boekt heb je minder flexibiliteit. Je kunt je planning in de meeste gevallen niet meer wijzigen. Zo kun je de vakantie in sommige gevallen nog annuleren met een geldige reden. 

Wijzigingen van de vluchttijden

Als je een paar maanden van tevoren een vlucht hebt geboekt is er een kans dat de vluchttijden gewijzigd worden. Hierdoor is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Een luchtvaartsmaatschappij moet dit minimaal twee weken van tevoren informeren.

Vooraf grote uitgaven

Als je vroeg een vakantie gaat boeken is de kans groot dat je grote uitgaven moet doen vóór je het vakantiegeld hebt. Hierdoor is het voor sommige mensen lastiger om vroeg een vakantie te gaan boeken. 

TIP: Bij vroegboeken is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb