10 mooie routes door Noord-Frankrijk

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 14:50

Roadtrip door Noord-Frankrijk - De mooiste autoroutres - Auto, motor of camper

Zin in een roadtrip? Probeer Noord-Frankrijk eens! Het is lekker dichtbij huis en heeft een schitterende natuur, historische bezienswaardigheden en de mooiste wegen. Het kan heerlijk zijn om met de auto, motor of camper eens te ontspannen en een leuke roadtrip te maken. Zo kun je een roadtrip binnen een dag doen, maar je kunt de roadtrip ook verspreiden over meerdere dagen om alle hoogtepunten bij langs te gaan. Om jou te helpen hebben wij voor jou de 10 mooiste routes door Noord-Frankrijk samengesteld!

TIP: Je kunt een auto huren bij verschillende verhuurbedrijven bij jou in de buurt!

#1 De kastelenroute van de Loirevallei

Route door het Loirevallei - Kastelen in het Loirevallei

De kastelenroute van de Loirevallei is een populaire route in Frankrijk. De route is ongeveer 300 kilometer en gaat door het hart van de Loirevallei, een regio die bekend staat om zijn schitterende kastelen en landschappen.

Wat heeft de route te bieden?

De route begint bij Nantes en volgt de rivier de Loire richting het oosten, langs vele indrukwekkende kastelen en historische stadjes. Onderweg kun je verschillende kastelen bezoeken, waaronder het beroemde kasteel van Chambord, het kasteel van Chenonceau en het kasteel van Amboise. De kastelen van de Loirevallei staan bekend om hun architectuur, tuinen en hun rijke historie. Sommige kastelen werden gebouwd als sterke vestingen, terwijl andere werden ingericht als residenties voor koningen, koninginnen en andere belangrijke personen. De tuinen rond de kastelen zijn vaak netjes aangelegd en bieden een unieke twist van Franse en Engelse stijlen.

Naast de vele kastelen zijn er ook veel andere bezienswaardigheden langs de route, zoals middeleeuwse stadjes, wijngaarden en musea. Voor de liefhebbers van geschiedenis is dit een ideale route. Ook voor natuurliefhebbers die willen genieten van het kleurrijke landschap van de Loirevallei is dit een prachtige route. Er zijn ook veel reisorganisaties die georganiseerde tours binnen in dit gebied. 

Routebeschrijving 

 • Nantes - Begin de reis in deze levendige stad en bezoek het kasteel van de Hertogen van Bretagne.
 • Angers - Verken het kasteel van Angers, een middeleeuws fort met een rijke geschiedenis.
 • Saumur - Bezoek het kasteel van Saumur, dat een prachtig uitzicht biedt over de Loirevallei.
 • Chinon - Verken het kasteel van Chinon, de beroemde Franse koning Karel VII hield hier zijn hof.
 • Azay-le-Rideau - Bewonder het kasteel van Azay-le-Rideau, een prachtig kasteel dat wordt omringd door water.
 • Villandry - Breng een bezoek aan het kasteel van Villandry en zijn beroemde tuinen.
 • Amboise - Ontdek het kasteel van Amboise, een chique residentie van de Franse koningen en koninginnen.
 • Chenonceau - Bezoek het kasteel van Chenonceau, een van de meest unieke kastelen langs de route, dat over de rivier de Cher heen gaat.
 • Chambord - Bewonder het prachtige kasteel van Chambord, het grootste kasteel van de Loirevallei.
 • Blois - Eindig de roadtrip in Blois en bezoek het kasteel van Blois, een indrukwekkend kasteel met een interessante geschiedenis.

#2 De strandroute van Normandië

Wat te doen Normandië - Tweede Wereldoorlog Normandië - Normandië route - mooie route door Normandië - Tweede Wereldoorlog stranden

De strandroute van Normandië is een route langs de kust van Normandië. De route gaat langs de landingsstranden van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een historische route die langs de plaatsen loopt waar de geallieerden op 6 juni 1944 (D-Day) landden om Europa te bevrijden van de nazi-bezetting. D-Day was een belangrijke gebeurtenis, hierdoor zijn de stranden in Normandië wereldberoemd. De strandroute van Normandië is een indrukwekkende route en trekt elk jaar vele bezoekers van over de hele wereld. Het is de ideale manier om meer te leren over de geallieerde operatie die in de loop van de oorlog veranderde en uiteindelijk leidde tot de bevrijding van Europa.

Wat heeft de route te bieden?

De strandroute begint bij de stad Ouistreham en loopt langs de kust tot aan Carentan. De route gaat langs vijf landingsstranden: Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach en Utah Beach. Sommige zijn nogsteeds herkenbaar als militaire verdedigingswerken. Er zijn verschillende musea, begraafplaatsen en andere historische bezienswaardigheden langs de route. Deze herinneren allemaal aan de enorme offers die werden gebracht tijdens de invasie van Normandië.

Routebeschrijving

 • Ouistreham - Om de route te beginnen kun je het Musée du Mur de l'Atlantique kunt bezoeken. Dit museum laat veel zien over de verdedigingswerken die de Duitsers langs de kust bouwden om de invasie te voorkomen.
 • Sword Beach - Hier landden de Britse troepen tijdens de invasie. Hier kun je de Merville Battery bezoeken, een Duitse bunker die nu een museum is.
 • Juno Beach - Hier landden de Canadese troepen. Hier kun je het Juno Beach Centre bezoeken, een museum dat de rol van Canada in de invasie laat zien.
 • Gold Beach - Hier landden ook Britse troepen. Je kunt hier het Musée America Gold Beach bezoeken, dat zich richt op de operaties van de Britse troepen.
 • Omaha Beach - Hier landden de Amerikaanse troepen. Je kunt hier het Omaha Beach Memorial Museum bezoeken, dat zich richt op de rol van de Amerikaanse troepen en de uitdagingen waar ze tegenin moesten gaan.
 • Utah Beach - Ook hier landden Amerikaanse troepen. Hier kun je het Musée du Débarquement bezoeken, dat de geschiedenis van de invasie en de rol van de Amerikaanse troepen laat zien.

#3 De kustweg van de Opaalkust

Wat te doen in Wissant? - Wat te doen in Noord-Frankrijk? - Wat te doen Opaalkust?

De kustweg van de Opaalkust, ook wel de Route des Caps genoemd is een populaire route in het noorden van Frankrijk dat een prachtig blik geeft op de kust. Tijdens deze route heb je veel mogelijkheden om te stoppen en te genieten van de lokale cultuur, geschiedenis en keuken.

Wat heeft de route te bieden?

Tijdens de route heb je een prachtig uitzicht op de kustlijn van de Opaalkust rijdt. Je zult de ene na de andere schitterende uitzichtpunt tegenkomen waar je kunt genieten van de kustlijn, de krijtrotsen en de zee. Je zult ook langs pittoreske vissersdorpjes en aangename badplaatsen rijden. Hier kun je stoppen voor een wandeling langs het strand, een bezoek aan de lokale vismarkt of een heerlijk diner in een van de lokale restaurants. Op de route zul je veel historische bezienswaardigheden tegenkomen, zoals het Kasteel van Hardelot en de middeleeuwse binnenstad van Boulogne-sur-Mer. Hier kun je meer te weten komen over de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Ook zul je af en toe cafés en restaurants langs de weg zien waar je lokale specialiteiten zoals zeevruchten en cider kun uitproberen.

Routebschrijving

 • Cap Gris-Nez - We beginnen bij het noordelijkste puntje van Frankrijk. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de kust en de zee. Je kunt hier wandelen langs de kust.
 • Wissant - Hier kun je genieten van het brede zandstrand en een wandeling maken langs de duinen.
 • Audresselles - In dit fijne vissersdorpje kun je genieten van de kleurrijke boten in de haven en een wandeling maken langs het strand.
 • Cap Blanc-Nez - Hier kun je het hoogste punt van de Opaalkust beklimmen en genieten van een fantastisch uitzicht op de zee en de rotsen.
 • Kasteel van Hardelot - Je kunt hier een wandeling maken door de tuinen en de tentoonstellingen bekijken in het cultureel centrum.
 • Boulogne-sur-Mer - Bezoek de middeleeuwse binnenstad en het Nausicaá aquarium. Je kunt de route afsluiten met een heerlijk diner bij een van de restaurants of een wandeling te maken door de haven.

#4 De historische route van Picardië

Autoroute door Picardië - Bezienswaardigheden Picardië - Wat te doen in Picardië - Mooie route Picardië - Activiteiten in Picardië

foto: reisroutes.be

Geschiedenis liefhebbers opgelet! Picardië is een historische regio in het noorden van Frankrijk en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en pittoreske landschappen. Voor een roadtrip door Picardië kan het leuk zijn om hier meerdere dagen voor in te plannen, zodat je genoeg tijd hebt om alle hoogtepunten bij lang te gaan. 

Wat heeft de route te bieden?

Tijdens de route kom je verschillende historische bezienswaardigheden van de Romeinse tijd tot de middeleeuwen tegen. De route begint in Compiègne, Frankrijks noordelijkste wijnstreek. Tijdens de route kun je verschillende kathedralen, kloosters en kastelen met een rijke geschiedenis bezoeken. Andere hoogtepunten zijn het museum van de Eerste Wereldoorlog in Péronne en de abdij van Saint-Riquier. Naast de historische bezienswaardigheden heeft Picardië ook een prachtig landschap met glooiende heuvels, rivieren en bossen. Ook kun je door het natuurpark van de Baai van de Somme gaan waar kunt paardrijden, genieten van de lokale keuken en wijnen. Om de roadtrip mee af te sluiten kun je in een van de lokale restaurants in Chantilly genieten van een heerlijk diner.

Routebeschrijving

 • Compiègne - Om de reis te beginnen kun je naar deze prachtige stad dat bekend staat om zijn historische architectuur en prachtige bossen. Bezoek het Palais de Compiègne, een koninklijk paleis dat gebouwd is door Lodewijk XV.
 • Pierrefonds - Bezoek  het kasteel van Pierrefonds, een middeleeuws fort dat als inspiratie voor de Disney-flim "Sleeping Beauty" diende. Verken verschillende kamers, torens en wallen.
 • Saint-Quentin - Deze prachtige stad zit vol middeleeuwse architectuur. Je kunt het basiliek van Saint-Quentin met de prachtige gotische stijl bewonderen.
 • Amiens - Dit is de hoofdstad van Picardië. Deze historische stad staat bekend om zijn gotische kathedraal. Breng ook een bezoek aan de oude stad en het Musée de Picardie, dat een grote collectie aan kunst uit de regio heeft.
 • Abbeville - In deze pittoreske stad kun je het Maison l'Arquebuse te bezoeken,hier kun je een grote collectie aan jachtgeweren en harnassen bewonderen. Ook kun je naar het Musée Boucher de Perthes toe, dat is een museum dat zich richt op de prehistorie.
 • Péronne - Deze stad werd tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar getroffen. Bezoek het Historial de la Grande Guerre, je zult aan de hand van artefacten en multimedia-exposities meer te weten komen over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.
 • Chantilly - Dit is een prachtige dorpje dat bekend staat om zijn indrukwekkende kasrteel dat zich in een groot park beivndt. Bezoek het Musée Condé dat in bezit is van een grote collectie aan schilderijen en kunstvoorwerpen uit de Renaissance en Barok. 

#5 De Vlaamse kustroute

Wat te doen in Duinkerke? - Wat te doen in Knokke-Heist? - Belgische kustroute - Vlaamse kustroute - Noord-Frankrijk kustroute - Wat te doen in Vlaanderen?

Dit keer beginnen we in Frankrijk, en eindigen we in België! De Vlaamse kustroute is ongeveer 67 kilometer lang en begint in het Franse Duinkerke. Onderweg kom je veel charmante vissersdorpjes, mooie stranden, duinen en polders tegen. Na alle hoogtepunten tijdens de roadtrip gehad te hebben eindig je in het Belgische Knokke-Heist waar je wellicht de dag af kunt sluiten met een hapje en een drankje.

Wat heeft de route te bieden?

Langs de Vlaamse kustroute kom je veel mooie bezienswaardigheden tegen. Denk bijvoorbeeld aan charmante vissersdorpjes, natuurreservaten, mooie stranden, duinen en polders. Ook zijn er langs de route veel gezellige restaurants en cafés waar je onderweg kunt genieten van een hapje of een drankje. Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge zijn waar je kunt genieten van de levendige sfeer en vele bezienswaardigheden. Ook het natuurreservaat Het Zwin is een aanrader, hier zijn onder anderen zeldzame vogelsoorten te zien. Aangezien deze route niet super lang is kun je deze op te fiets bewonderen. 

Aangezien deze route niet super lang is kun je deze op te fiets bewonderen. Langs de route zijn veel fietspaden, dus het kan ook leuk zijn om een fiets te huren bij een verhuurbedrijf in de buurt.

Routebeschrijving

 • Duinkerke (Frankrijk) - Om te beginnen kun je genieten van het historische stadscentrum en het mooie strand. Op naar België!

 • Nieuwpoort (België) - Je eerste Belgische stop: het charmante stadje Nieuwpoort. Bezoek de historische haven en het gezellige centrum. 

 • Oostende (België) - Een bruisende stad met een een prachtig strand. Hier vindt je veel bezienswaardigheden, waaronder het Fort Napoleon, het Mu.ZEE en de Koninklijke Gaanderijen. Wandel over de zeedijk en geniet van het uitzicht over de Noordzee.

 • Blankenberge (België) - Een gezellige stadje met een mooie pier en een groot zandstrand. Hier kun je genieten van een lekker ijsje of een visgerecht in een van de restaurants langs de kustlijn.

 • Zeebrugge (België) - Een belangrijke havenstad met een grote vismarkt en een prachtige vuurtoren. Bezoek het Seafront Zeebrugge museum en kom meer te weten over de geschiedenis van de haven.

 • Het Zwin (België) - Een uniek natuurgebied dat bekend staat om zijn zeldzame vogelsoorten en prachtige duinlandschap. Je kunt hier wandelen door de duinen en genieten van de natuur.

 • Knokke-Heist (België) - Je eindigt in Knokke-Heist. Je kunt de dag afsluiten door te genieten van het strand, de vele winkels en restaurants.

#6 De natuurlijke route van de Marne-vallei

Wat te doen Marne Vallei? - Wat te doen Reims? - Wat te doen in Nancy? - Wat te doen in Metz? - Wat te doen in Troyes? - Wat te doen in Sézanne? - Wat te doen in Bar-le-Duc? - Natuurgebied Noord-Frankrijk - Mooie autoroute door Marne-vallei - Épernay auto

Het Marne-vallei staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. In deze route kom je veel prachtige landschappen en historische steden en dorpen tegen. De route is 165 kilometer lang en biedt onderweg veel bezienswaardigheden. De route begint en eindigt in Épernay. In het geval dat je alle hoogtepunten bij langs wil gaan is het handig om de roadtrip te verspreiden over 3 tot 5 dagen. 

Wat heeft de route te bieden?

Tijdens de route kun je genieten van vele bezienswaardigheden, waaronder historische kastelen, gezellige dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. De route van de Marne-vallei biedt een prachtig uitzicht over de mooie natuur en uitgestrekte wijnstreken. Deze route is ideaal voor de mensen die dol zijn op een ontspannende roadtrip. Onderweg kom je wijngaarden en champagnehuizen tegen waar je verschillende wijnen en champagne uit de regio kunt uitproberen. Ook kun je tijdens de route oude kastelen, kathedralen en musea bezoeken.

Routebeschrijving

 • Épernay - Een fijn stadje dat bekend staat als 'de hoofdstad van de champagne'. Bezoek de beroemde Avenue de Champagne, hier zijn veel champagnehuizen. 
 • Reims - Dit is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek de Notre-Dame kathedraal van Reims en ontdek de oude Romeinse stadspoorten en de basiliek van Saint-Remi. Ook in Reims zijn veel champagnehuizen, zoals Taittinger en Pommery.
 • Château-Thierry - Een klein stadje aan de oevers van de Marne met een rijke geschiedenis. Bezoek het middeleeuwse kasteel van Château-Thierry en het Amerikaanse oorlogskerkhof.
 • Provins - Een prachtige middeleeuwse stad die bekend staat om de oude stadsmuren. Verken de basiliek van Saint-Quiriace en de Tour César, een middeleeuwse toren met een schitterend uitzicht over de stad.
 • Épernay - Zoals eerder aangegeven eindigt de route ook weer in Épernay. Je kunt een wandeling maken door de stad om de historische bezienswaardigheden te verkennen, zoals het Château Perrier en het Musée du Champagne.

#7 De bier- en chocoladeroute

bier route door frankrijk - bier route door noord frankrijk - chocoladewinkel frankrijk - chocoladewinkel noord-frankrijk - bierbrouwerijen noord-frankrijk - bier route door noord frankrijk - chocolade route door noord-frankrijk - wat te doen in lille? -

De bier- en chocoladeroute van Noord-Frankrijk is een populaire route die door de regio's Nord-Pas-de-Calais en Picardië loopt. De route loopt door verschillende steden en regio's waar je heerlijke bieren en chocolade kan proeven. In het geval dat je alle hoogtepunten bij langs wil gaan, wordt ook bij deze route aanbevolen om het te verspreiden over 3 tot 5 dagen.

Wat heeft de route te bieden?

Tijdens de route kun je onder anderen vele brouwerijen bezoeken, hier kun je de lokale bieren proeven. Ook liggen er op de route veel chocoladewinkels- en fabrieken waar je uiteraard heerlijke chocolade kunt proeven. Je begint de reis in Lille en kunt de lokale brouwerijen verkennen. Een aantal andere steden die je tijdens de route tegen zult komen zijn Arras, Douai en Cambrai. Je begint de reis in Lille en kunt Naast het lekkere bier en chocolade kom je ook mooie landschappen en bezienswaardigheden tegen. Voor de rest kun je in de steden ook andere bezienswaardigheden bewonderen. Na de hele route gehad te hebben, keer je terug naar Lille en kun je chocolade proeven in de lokale chocoladewinkels.

Routebeschrijving

 • Lille - Verken de lokale brouwerijen en proef van de heerlijke bieren. Bezoek de beroemde Brasserie de Saint-Sylvestre en de Brasserie Castelain om te leren hoe het bier wordt gemaak.

 • Arras - Bezoek de chocoladefabriek L’Atelier du Chocolat. Hier kun je zien hoe de chocolade wordt gemaakt en natuurlijk proeven van de verschillende soorten chocolade.

 • Douai - Bezoek de Brasserie Gayant, een brouwerij die al meer dan 100 jaar actief is. Hier kun je leren over de geschiedenis van het bierbrouwen en natuurlijk de verschillende soorten bier proeven.

 • Cambrai - Hier kun je genieten van de lokale specialiteit "Bêtises de Cambrai", kleine snoepjes gemaakt van suiker. Bezoek de confiserie Afchain om te leren hoe deze snoepjes worden gemaakt en om natuurlijk te proeven.

   

   

 • Lille - Bij terugkeer in Lille kun je de lokale chocoladewinkels verkennen en de lokale specialiteit "Merveilleux" proeven. Dit zijn kleine gebakjes gemaakt van meringue en slagroom en is bedekt met chocolade.

#8 De route van Nausicaa

Wat te doen in Calais? - Route langs de opaalkust - aquarium bezoeken in Frankrijk - Aquarium Nausicaa

foto: Nausicaa

De route van de Nausicaa is een populaire route die zich uitstrekt langs de Opaalkust tussen Boulogne-sur-Mer en Calais. De route is vernoemd naar het beroemde aquarium Nausicaa in Boulogne-sur-Mer, dat is van de grootste aquaria van Europa en is in bezit van meer dan 58.000 zeedieren.

Wat heeft de route te bieden?

Je zult beginnen bij het aquarium Nausicaa waar je de prachtige onderwaterwereld van Noordzee kunt verkennen. Vanuit Nausicaa ga je verder naar het noorden en kom je langs prachtige stranden, charmante vissersdorpjes en indrukwekkende kliffen. Deze route is ideaal voor natuurliefhebbers vanwege de mooie landschappen. Daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden langs de route, zoals de middeleeuwse stad Montreuil-sur-Mer en de citadel van Calais. Tijdens de route zijn veel parkeerplaatsen waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten.

Routebeschrijving

 • Boulogne-sur-Mer - Bezoek het aquarium Nausicaa, waar je de prachtige onderwaterwereld van de Noordzee kunt verkennen. 
 • Audresselles - In dit vissersdorpje kun je genieten van de mooiehaven en een hapje eten in een van de gezellige restaurantjes.

 • Cap Gris-Nez - Het meest noordelijke punt van Frankrijk. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op de zee en de prachtige krijtrotsen.

 • Wimereux - Dit historische stadje staat bekend om zijn prachtige stranden en charmante architectuur.

 • Montreuil-sur-Mer - Op een heuvel ligt dit middeleeuws stadje, met uitzicht op het omliggende landschap. Hier kun je door de smalle straatjes wandelen.

 • Calais - Bezoek het citadel van Calais, een fort dat gebouwd werd in de 16e eeuw om de stad te beschermen tegen aanvallen vanuit zee. Tot slot kun je ontspannen bij de prachtige stranden van Calais.

#9 De wijnroute van de Elzas

wijnproeverij frankrijk - wat te doen in de elzas? - wat te doen in Marlenheim - wat te doen in Thann

De wijnroute van Elzas is een prachtige Elzas-regio loopt. Deze route slingert door de wijngaarden en gezellige dorpjes van de regio en biedt een prachtig uitzicht op het landschap. Het gebied staat bekend om zijn heerlijke witte wijnen, waaronder Gewürztraminer, Riesling en Pinot Gris.

Wat heeft de route te bieden?

De route begint bij Marlenheim, een dorpje in het noorden van de Elzas. Onderweg kom je langs veel kleurrijke dorpen waaronder Obernai, Ribeauvillé, Kaysersberg en Colmar. Elk dorpje heeft zo zijn eigen charme, van smalle straatjes tot kleurrijke bloemen en oude vakwerhuizen. De route eindigt in het zuiden van de Elzas in het dorpje Thann, dit gezellige dorpje bevindt zich dichtbij de Duitse- en Zwitserse grens. En om niet te vergeten, de wijnproducenten. Je komt tijdens deze roadtrip langs vele wijnproducenten die regelmatig wijnproeverijen en rondleidingen organiseren. Ook kom je meer te weten over de geschiedenis van verschillende wijnen.

Routebeschrijving

 • Marlenheim - een charmant dorpje in het noorden van de Elzas. Neem de D1004 en volg de borden naar het zuiden.

 • Obernai - Rijd door de wijngaarden van de regio en maak een stop in het mooie dorpje Obernai. Wandel door de oude straatjes en bekijk de vakwerkhuizen en de indrukwekkende St. Peter en St. Paulkerk.

 • Ribeauvillé - Ga verder naar het zuiden en stop in het middeleeuwse Ribeauvillé. Bezoek het kasteel van de stad en proef een glas lokale wijn in een van de wijnkelders.

 • Kaysersberg - Vervolg uw weg naar het zuiden en stop bij Kaysersberg, een ander pittoresk dorpje met een rijke geschiedenis. Bewonder het kasteel en de kerk en geniet van het prachtige uitzicht op de wijngaarden.

 • Colmar - Ga verder naar Colmar, een van de belangrijkste steden van de Elzas. Wandel door de oude binnenstad en bewonder de prachtige vakwerkhuizen en historische gebouwen. Maak een stop bij het Unterlinden-museum en bekijk de indrukwekkende collectie kunstwerken en artefacten.

 • Thann - Rijd ten slotte naar het zuiden en stop bij Thann, een prachtig stadje aan de voet van de Vogezen. Bekijk de beroemde klokkentoren en wandel door de charmante straatjes.

#10 De burchtenroute van de Vogezen

autoroute vogezen - roadtrip vogezen - wat te doen in de vogezen - wat te doen in fleckenstein

De burchtenroute van de Vogezen is een prachtige route dat bekend staat om zijn vele middeleeuwse burchten en kastelen. Deze burchten en kastelen liggen hoog op de heuvels en bieden en prachtig uitzicht over de omgeving.

Wat heeft de route te bieden?

De route begint in het dorpje Ribeauvillé en loopt vervolgens langs verschillende historische locaties, waaronder de kastelen van Haut-Koenigsbourg, Fleckenstein en Lichtenberg. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap van de Vogezen. Je rijdt langs uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kleurrijke dorpjes. Of je nou opzoek bent naar een ontspannende reis, of een avontuurlijke reis, deze route is ideaal voor beide wensen. Om alle hoogtepunten bij langs te gaan, wordt het aangeraden om deze route over 3 tot 5 dagen te verspreiden.

Routebeschrijving

 • Ribeauvillé - Dit dorpje in de Elzas heeft een rijke geschiedenis. Bezoek het kasteel van Saint-Ulrich en het kasteel van Girsberg. Beide kastelen liggen op de heuvels rondom het dorp. Geniet van het uitzicht op de wijngaarden en de omliggende bergen.
 • Het kasteel van Haut-Koenigsbourg - Verder naar het noorden ligt het kasteel van Haut-Koenigsbourg, een van de meest indrukwekkende middeleeuwse burchten van Europa. Dit kasteel ligt bovenop een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de Elzas en de Vogezen.
 • Lichtenberg - Dit kasteel  is gebouwd op een rotsachtige uitloper van de Vogezen en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende valleien.
 • Het kasteel van Fleckenstein - Dit kasteel ligt bovenop de rotsen en kijkt uit over de grens tussen Frankrijk en Duitsland. Maak een wandeling door het natuurpark van de Noordelijke Vogezen.
 • Het kasteel van Lutzelhardt - Dit kasteel is gebouwd in de 12e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de Vogezen.
 • Het kasteel van Hohenbourg - Dit kasteel bevindt zich op een hoogte van 560 meter boven de zeespiegel en biedt een prachtig uitzicht biedt op de Elzas en de Rijnvlakken.
 • Het kasteel van Fleury - Dit kasteel ligt boven het dorpje Klingenthal en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.